Slot Zuylen

Slot ZuylenWij zijn naar Slot Zuylen gereden bewapend met een museumkaart en een fotocamera.
Toen wij de auto uitstapte keek ik naar de donkeren wolken en pakte ik snel de camera om foto’s van de buitenkant en omgeving te maken en dat bleek een goede keus geweest te zijn, binnen enkele minuten begon het erg hard te regenen en hebben wij het slot van binnen bewonderd.

Stukje geschiedenis

Slot Zuylen is één van de oudste kastelen aan de Vecht. Halverwege de 13e eeuw werd op deze plek in opdracht van de familie Van Zuylen een woontoren gebouwd. In de 15e eeuw kwam de eigenaar Frank van Borssele in conflict met Utrechters waardoor de woontoren werd vernietigd.
In de 17e eeuw kreeg het slot een nieuwe eigenaar Adam van Lockhorst en vervolgens de familie Van Reede. Door het huwelijk van Hendrik Jacob van Tuyll van Serooskerken en Anna Elisabeth van Reede kwam Slot Zuylen in het bezit van het geslacht Van Tuyll van Serooskerken, dat Slot Zuylen tot 1952 in eigendom had.

In eerste instantie werd het slot alleen in de zomer bewoond door de familie en verbleven ze in de winter in hun stadshuis aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Later is de familie permanent in Slot Zuylen gaan wonen.

De familie

De familie van Tuyll van Serooskerken is een adellijk geslacht dat al in de 15e eeuw een prominente positie had in Zeeland en later elders in het land. In 1822 erkende de Koning het geslacht en mochten zij de titel baron voeren.

Meer informatie

Mocht je een keer niks te doen hebben op zondag dan kan ik je echt aanraden om een Slot Zuylen te bezoeken. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website van Slot Zuylen.

Deel dit bericht

Email
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek andere berichten

Belichtingsdriehoek

De belichtingsdriehoek is de relatie tussen diafragma, sluitertijd en ISO. Deze drie instellingen werken samen om de belichting van een foto te bepalen. Door één

Lees meer

Gelukkig Nieuwjaar!

Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar. Dat het een fantastisch jaar mag worden met veel fotogenieke momenten. PS. Dit jaar heb ik een hoop

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *