Op pad met een iPad (deel 1)

iPad with PencilNet als vrijwel iedereen heb ik altijd mijn telefoon bij me als ik fotografeer, maak ik aantekeningen en opzetjes voor blog artikelen. Het enige wat mij altijd tegenstaat is op het moment dat je telefoon erbij pakt dat je direct bent verbonden met de wereld, berichtjes op WhatsApp en social media stromen binnen waardoor je vrij snel uit het moment wordt gerukt.

Notitieboekje of iPad

Aantekeningen maken in een notitieboekje heb ik ook geprobeerd maar om één of andere mysterieuze reden houdt de pen altijd op als ik aan het schrijven ben wat uiteindelijk een kliederboel veroorzaakt.

Ik heb toen besloten om als proef mijn iPad mee te nemen om daar vervolgens aantekeningen op te maken. Op mijn iPad heb ik alleen de noodzakelijk applicaties geïnstalleerd en is niet verbonden met het internet.

Zo zat ik laatst op een bankje in het Speuldersbos genietend van alle natuurgeluiden om mij heen, pakte ik mijn iPad en heb ik behoorlijk wat aantekeningen gemaakt in Microsoft OneNote. Het grote scherm en de mogelijkheid om met een pen aantekeningen te maken. Toen ik thuis kwam heb ik de iPad verbonden met het internet waardoor al mijn aantekeningen werden gesynchroniseerd met Microsoft cloudomgeving en daardoor beschikbaar werden op al mijn apparaten

Samenvatting

Ik ben erg positief over het resultaat en ik ben zeker van plan om vaker de iPad mee te nemen. Nu ben ik erg benieuwd wat neem jij mee als je aan het fotograferen bent?

Deel dit bericht

Email
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek andere berichten

Belichtingsdriehoek

De belichtingsdriehoek is de relatie tussen diafragma, sluitertijd en ISO. Deze drie instellingen werken samen om de belichting van een foto te bepalen. Door één

Lees meer

Gelukkig Nieuwjaar!

Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar. Dat het een fantastisch jaar mag worden met veel fotogenieke momenten. PS. Dit jaar heb ik een hoop

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *