Museum van Oudheden

Vandaag zijn wij naar het Museum van Oudheden in Leiden geweest. Wij zijn gefascineerd op alles wat te maken heeft met Egyptische en de Romeinse tijd. Het museum heeft als tijdelijke tentoonstelling de Goden van Egypte (t/m 31 maart 2019).

De Goden van Egypte

De oude Egyptenaren hebben duizenden goden. Veel van hun goden zijn verpersoonlijkingen van natuurkrachten zoals; aarde, water en de hemel. Overige goden waren verpersoonlijkingen voor oorlog, ziektes of liefde. De oude Egyptenaren geloofde dat de goden in de hemel en in de onderwereld woonden. Op aarde kunnen zij zich openbaren in bepaalde dieren, planten, plaatsen of natuurverschijnselen. Daarom vereerde de Egyptenaren dieren of bomen en werden de goden afgebeeld met dierenkoppen.

Wat is het Museum van Oudheden

Het Museum van Oudheden, gevestigd in het centrum van Leiden, is de plek waar de oudheid tot leven komt. Het museum heeft een prachtige collectie verdeeld over vier verzamelgebieden namelijk; Egypte, Klassieke Oudheid (Grieken, Romeinen, Etrusken), Oude Nabije Oosten en Nederland (prehistorie, Romeinse tijd, middeleeuwen). Met meerdere tijdelijke tentoonstelling in het jaar is er altijd wat nieuws te ontdekken. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website: Museum van Oudheden.