Dierenambulance de Heuvelrug – Deel 1

DierenambulanceNa een korte kennismaking met Piet, ambulancecoördinator van de Dierenbescherming en chauffeur van de dierenambulance van Houten, zijn we gelijk aan de slag gegaan met onze eerste klus. Zijn collega had namelijk een dag eerder een mysterieus pakketje van PostNL opgehaald. Zo’n pakketje dat je normaal gesproken alleen op tv bij border security ziet. Het pakketje komt uit het buitenland en heeft als inhoud twee jonge tarantula’s1Een tarantula wordt ook wel een wolfspin genoemd en behoord tot de familie Lycosidae. van een paar centimeter groot.

De tarantula’s zaten beide in een apart plastic bakje met wat papier erin, het is een wonder dat ze de verzending hebben overleefd.

Tijdens onze rit richting het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort (DBCA) om de twee tarantula’s te brengen kregen wij een telefoontje. Bij een appartementencomplex in Houten was een kat gesignaleerd die al een tijdje alleen in de tuin rondzwierf.

Eenmaal bij het DBCA hebben we de tarantula’s goed bekeken om een poging te wagen- weglaten om te achterhalen wat voor soort het is, helaas is dit ons niet gelukt. Echter kreeg ik na enkele dagen te horen dat ze er toch in geslaagd waren om de tarantula’s te identificeren als Cyriopagopus sp. Hati Hati -Purple Earth Tiger. Na de aflevering van de twee tarantula’s zijn we naar het appartementencomplex gegaan.

1. Een tarantula wordt ook wel een wolfspin genoemd en behoord tot de familie Lycosidae.

Appartementencomplex Houten

Eenmaal aangekomen bij het appartementencomplex zagen we een goed uitziende en erg sociale zwarte kat. Helaas wel ongechipt. De kat voldeed niet aan de criteria2We nemen bij een eerste bezoek alleen een kat mee als er dringend medische hulp of verzorging nodig is of als de locatie aanleiding geeft (bijvoorbeeld terrein met zware industriële activiteiten). Deze kat zag er goed uit, locatie bij/rond woonhuizen, was gesocialiseerd. We hebben afgesproken met de melder dat als de kat er over een week nog zit dat we hem dan wel mee nemen. om deze mee te nemen.

2. We nemen bij een eerste bezoek alleen een kat mee als er dringend medische hulp of verzorging nodig is of als de locatie aanleiding geeft (bijvoorbeeld terrein met zware industriële activiteiten). Deze kat zag er goed uit, locatie bij/rond woonhuizen, was gesocialiseerd. We hebben afgesproken met de melder dat als de kat er over een week nog zit dat we hem dan wel mee nemen.

Gemeentewerf Houten

Als afsluiter hebben we nog een bezoekje gebracht aan de Gemeentewerf Houten (Afvalscheiding stations) om te kijken hoe het gaat met de uitgezette zwerfkatjes. Ze hadden daar ontzettend veel last van ongedierte (muizen en ratten), maar dat is verleden tijd sinds de komst van de zwerfkatjes. We hebben er zeven geteld. Ze zagen er stuk voor stuk gezond uit en ze worden op werkdagen zodra de Gemeentewerf gesloten is gevoerd door de medewerkers.

Tot slot

Ik heb genoten tijdens deze nieuwe ervaring met de dierenambulance. Het is interessant om te zien hoe het achter de schermen gaat. Piet, bedankt dat jij mij de mogelijkheid hebt gegeven om mee te kijken bij jullie dagelijkse avonturen.

Deel dit bericht

Email
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek andere berichten

Gelukkig Nieuwjaar!

Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar. Dat het een fantastisch jaar mag worden met veel fotogenieke momenten. PS. Dit jaar heb ik een hoop

Lees meer

Kamp Vught

Het kind is er niet… en ik, waar moet ik heen! GEN. 37:30 Konzentrationslager Herzogenbusch Kamp Vugt, ook wel door de nazi’s Konzentrationslager Herzogenbusch genoemd,

Lees meer

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *